Ovocné knedlíky z lehkého tvarohového těsta jsou výborným tipem na letní oběd.
Ingredience (4 x porce)
Na těsto
Do těsta
Na hotové knedlíky
Postup přípravy
Tvaroh utřeme s vejci, mlékem, špetkou soli a cukrem (malinká špetka), poté přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme si ho na válečky a necháme několik minut odpočinout.
Z válečků odkrajujeme kousky těsta, do nichž balíme jahody. Pokud by se nám těsto lepilo, podsypeme si ho troškou mouky, ale ne příliš, aby nebyly hotové knedlíky tvrdé.
Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě přibližně 10 – 13 minut. Nesmíme knedlíky převařit, ztvrdly by.
Hotové knedlíky sypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Kdo má rád, posype navíc strouhaným tvarohem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 920.10 kcal |
Protein: 32.26 g |
Sacharidy: 59.09 g |
z toho cukr: 6.68 g |
Tuk: 61.94 g |
z toho nas. MK: 37.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1782-jahodove-knedliky-z-tvarohoveho-testa