Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

  • Přidat foto

Ovocných knedlíků není nikdy dost. A pokud máte v mrazáku zásoby ovoce z léta, zkuste tyto z odpalovaného těsta.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme za stálého míchání mouku (300-400 g). Čím méně mouky dáme, tím budou knedlíky jemnější. Vznikne nám hutná kaše, která se nesmí chytat ani hrnce ani vařečky.
2.
Necháme hmotu zchladnout a zašleháme do ní ještě vejce.
3.
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě lehce v ruce propracujeme. S těstem se pracuje velice dobře. Rozdělíme si ho na stejně velké kousky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti, my tentokrát jahodami.
4.
Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 4-5 minut. Poté knedlíky scedíme a podáváme cukrované a polité rozpuštěným máslem. Kdo má rád, může přidat šlehačku nebo zakysanou smetanu či kakao.

Od: Šárka75, 11.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, dezert, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
633.06 kcal
Protein
20.65 g
Sacharidy
z toho cukr
98.98 g
15.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.69 g
8.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.