Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocných knedlíků není nikdy dost. A pokud máte v mrazáku zásoby ovoce z léta, zkuste tyto z odpalovaného těsta.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme za stálého míchání mouku (300-400 g). Čím méně mouky dáme, tím budou knedlíky jemnější. Vznikne nám hutná kaše, která se nesmí chytat ani hrnce ani vařečky.
  2. Necháme hmotu zchladnout a zašleháme do ní ještě vejce.
  3. Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě lehce v ruce propracujeme. S těstem se pracuje velice dobře. Rozdělíme si ho na stejně velké kousky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti, my tentokrát jahodami.
  4. Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 4-5 minut. Poté knedlíky scedíme a podáváme cukrované a polité rozpuštěným máslem. Kdo má rád, může přidat šlehačku nebo zakysanou smetanu či kakao.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 633.06 kcal | Protein: 20.65 g | Sacharidy: 98.98 g | z toho cukr: 15.90 g | Tuk: 17.69 g | z toho nas. MK: 8.55 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2482-ovocne-knedliky-z-odpalovaneho-testa