Ovocných knedlíků není nikdy dost. A pokud máte v mrazáku zásoby ovoce z léta, zkuste tyto z odpalovaného těsta.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme za stálého míchání mouku (300-400 g). Čím méně mouky dáme, tím budou knedlíky jemnější. Vznikne nám hutná kaše, která se nesmí chytat ani hrnce ani vařečky.
Necháme hmotu zchladnout a zašleháme do ní ještě vejce.
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě lehce v ruce propracujeme. S těstem se pracuje velice dobře. Rozdělíme si ho na stejně velké kousky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti, my tentokrát jahodami.
Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli a vaříme 4-5 minut. Poté knedlíky scedíme a podáváme cukrované a polité rozpuštěným máslem. Kdo má rád, může přidat šlehačku nebo zakysanou smetanu či kakao.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 615.44 kcal |
Protein: 20.07 g |
Sacharidy: 93.75 g |
z toho cukr: 11.91 g |
Tuk: 17.36 g |
z toho nas. MK: 9.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2482-ovocne-knedliky-z-odpalovaneho-testa