Knedlíky se švestkovým přelivem a tvarohem
Knedlíky se švestkovým přelivem a strouhaným tvarohem jsou tradiční český dezert, který v sobě spojuje jemnost tvarohového těsta, sladkokyselou chuť švestek a chuť tvarohu. Tento jednoduchý, ale sytý pokrm je ideální jako sladký oběd nebo vydatná odměna po lehkém hlavním jídle. Vůně skořice a rozpuštěné máslo dotvářejí autentickou domácí atmosféru.
Reklama
Postup přípravy
1.
V míse smícháme tvaroh, vejce, špetku soli, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a mouku. Vypracujeme hladké, měkké nelepivé těsto. Pokud lepí, přidáme trochu mouky.
2.
Těsto rozdělíme na 12 částí a rukama tvarujeme kuličky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6–8 minut, dokud nevyplavou a nejsou na dotek pevné.
3.
Mezitím si do kastrůlku dáme pokrájené švestky, přidáme trochu vody nebo džusu, cukr a skořici. Vaříme 10–15 minut, dokud švestky nezměknou a nevznikne hustější přeliv.
4.
Uvařené knedlíky přelijeme švestkovým přelivem, posypeme nastrouhaným tvarohem a podle chuti pocukrujeme. Navrch přelijeme trochou rozpuštěného másla.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
464.08 kcal |
Protein |
24.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
64.95 g
21.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.17 g
6.12 g
|
Reklama
Reklama