Knedlíky se švestkovým přelivem a tvarohem

Knedlíky se švestkovým přelivem a strouhaným tvarohem jsou tradiční český dezert, který v sobě spojuje jemnost tvarohového těsta, sladkokyselou chuť švestek a chuť tvarohu. Tento jednoduchý, ale sytý pokrm je ideální jako sladký oběd nebo vydatná odměna po lehkém hlavním jídle. Vůně skořice a rozpuštěné máslo dotvářejí autentickou domácí atmosféru.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na švestkový přeliv

Na posypání

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme tvaroh, vejce, špetku soli, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a mouku. Vypracujeme hladké, měkké nelepivé těsto. Pokud lepí, přidáme trochu mouky.
2.
Těsto rozdělíme na 12 částí a rukama tvarujeme kuličky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6–8 minut, dokud nevyplavou a nejsou na dotek pevné.
3.
Mezitím si do kastrůlku dáme pokrájené švestky, přidáme trochu vody nebo džusu, cukr a skořici. Vaříme 10–15 minut, dokud švestky nezměknou a nevznikne hustější přeliv.
4.
Uvařené knedlíky přelijeme švestkovým přelivem, posypeme nastrouhaným tvarohem a podle chuti pocukrujeme. Navrch přelijeme trochou rozpuštěného másla. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
464.08 kcal
Protein
24.93 g
Sacharidy
z toho cukr
64.95 g
21.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.17 g
6.12 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama