Knedlíky se švestkovým přelivem a tvarohem

Knedlíky se švestkovým přelivem a strouhaným tvarohem jsou tradiční český dezert, který v sobě spojuje jemnost tvarohového těsta, sladkokyselou chuť švestek a chuť tvarohu. Tento jednoduchý, ale sytý pokrm je ideální jako sladký oběd nebo vydatná odměna po lehkém hlavním jídle. Vůně skořice a rozpuštěné máslo dotvářejí autentickou domácí atmosféru.

Ingredience (4 x porce)

Na těsto

Na švestkový přeliv

Na posypání

Postup přípravy

  1. V míse smícháme tvaroh, vejce, špetku soli, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a mouku. Vypracujeme hladké, měkké nelepivé těsto. Pokud lepí, přidáme trochu mouky.
  2. Těsto rozdělíme na 12 částí a rukama tvarujeme kuličky. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6–8 minut, dokud nevyplavou a nejsou na dotek pevné.
  3. Mezitím si do kastrůlku dáme pokrájené švestky, přidáme trochu vody nebo džusu, cukr a skořici. Vaříme 10–15 minut, dokud švestky nezměknou a nevznikne hustější přeliv.
  4. Uvařené knedlíky přelijeme švestkovým přelivem, posypeme nastrouhaným tvarohem a podle chuti pocukrujeme. Navrch přelijeme trochou rozpuštěného másla. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 464.08 kcal | Protein: 24.93 g | Sacharidy: 64.95 g | z toho cukr: 21.07 g | Tuk: 11.17 g | z toho nas. MK: 6.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4566-knedliky-se-svestkovym-prelivem-a-tvarohem