Bezlepkové jahodové knedlíky

Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na sladké knedlíky? Vytvořte si je rychle, snadno a hlavně zdravě. Ať už jste celiak, nebo jen chcete rozšířit své kulinářské schopnosti, tento recept vás nadchne svým snadným provedením a vynikající chutí. Knedlíky lze plnit jahodami, ale také meruňkami, švestkami, borůvkami a dalším oblíbeným ovocem.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na ozdobení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do větší hluboké nádoby rozklepneme jedno vejce a přidáme měkký tvaroh. Dokonale promícháme, a poté přidáváme další ingredience. Nejprve máslo, mléko, sůl, a nakonec mouku.
2.
Celou směs důkladně promícháme a dle potřeby přidáváme mouku, aby těsto příliš nelepilo. Bezlepkové těsto vždy lepí více než těsto z pšeničné mouky, a proto mějte trpělivost.
3.
Z těsta vytvoříme dlouhý válec, který pomocí nože rozdělíme na třináct stejně velkých částí.
4.
Jednotlivé díly rozválíme na placku a doprostřed vložíme omyté a osušené jahody.
5.
Poté jahodu opatrně zabalíme do těsta a vytvoříme kulatý tvar knedlíku.
6.
Na plotně ve větším hrnci zatím zahřejeme vodu na bod varu a knedlíky do ní opatrně vkládáme.
7.
Knedlíky není nutné otáčet nebo s nimi manipulovat. Vaří se přibližně 6 minut, a poté je třeba je vylovit.
8.
Propícháme je na několika místech vidličkou, aby ušla pára a ihned poté je lze teplé podávat.
9.
Na talíři knedlíky dozdobíme pomocí jahod rozkrájených na poloviny. Dále polijeme bílým jogurtem, posypeme kakaem a moučkovým cukrem. Jako třešničku na dortu lze přidat ještě čerstvý lístek máty, který celému jídlu dodá svěží nádech.

Od: Tereza H., 4.2.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Tereza H.
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Kategorie: hlavní chod, dezert, česká, ovoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
464.24 kcal
Protein
21.71 g
Sacharidy
z toho cukr
68.40 g
16.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.53 g
5.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí