Bezlepkové jahodové knedlíky

Sbíhají se vám sliny při pomyšlení na sladké knedlíky? Vytvořte si je rychle, snadno a hlavně zdravě. Ať už jste celiak, nebo jen chcete rozšířit své kulinářské schopnosti, tento recept vás nadchne svým snadným provedením a vynikající chutí. Knedlíky lze plnit jahodami, ale také meruňkami, švestkami, borůvkami a dalším oblíbeným ovocem.

Ingredience (4 x porce)

Na těsto

Na náplň

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Do větší hluboké nádoby rozklepneme jedno vejce a přidáme měkký tvaroh. Dokonale promícháme, a poté přidáváme další ingredience. Nejprve máslo, mléko, sůl, a nakonec mouku.
  2. Celou směs důkladně promícháme a dle potřeby přidáváme mouku, aby těsto příliš nelepilo. Bezlepkové těsto vždy lepí více než těsto z pšeničné mouky, a proto mějte trpělivost.
  3. Z těsta vytvoříme dlouhý válec, který pomocí nože rozdělíme na třináct stejně velkých částí.
  4. Jednotlivé díly rozválíme na placku a doprostřed vložíme omyté a osušené jahody.
  5. Poté jahodu opatrně zabalíme do těsta a vytvoříme kulatý tvar knedlíku.
  6. Na plotně ve větším hrnci zatím zahřejeme vodu na bod varu a knedlíky do ní opatrně vkládáme.
  7. Knedlíky není nutné otáčet nebo s nimi manipulovat. Vaří se přibližně 6 minut, a poté je třeba je vylovit.
  8. Propícháme je na několika místech vidličkou, aby ušla pára a ihned poté je lze teplé podávat.
  9. Na talíři knedlíky dozdobíme pomocí jahod rozkrájených na poloviny. Dále polijeme bílým jogurtem, posypeme kakaem a moučkovým cukrem. Jako třešničku na dortu lze přidat ještě čerstvý lístek máty, který celému jídlu dodá svěží nádech.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 386.51 kcal | Protein: 17.49 g | Sacharidy: 58.94 g | z toho cukr: 7.69 g | Tuk: 8.79 g | z toho nas. MK: 4.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1440-bezlepkove-jahodove-knedliky