Kynuté knedlíky s ostružinami a přelivem z kysané smetany

Sladké knedlíky, ať už kynuté nebo tvarohové, jsou oblíbeným moučníkem. Protože máme letos velkou úrodu ostružin, pustili jsme se do přípravy ostružinových knedlíků. Výsledek stál za to.

Ingredience (12 x porce)

Na těsto

Na knedlíky

Náplň do knedlíků

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku a osolíme. V hrníčku zvlášť si připravíme kvásek a to tak, že do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme 5 minut odpočinout, až nám vzejde kvásek.
  2. Kvásek přilijeme k těstu a přidáme žloutky. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout zhruba 60 minut.
  3. Po vykynutí vykrajujeme z těsta lžící knedlíky, které na pomoučněném vále rozválíme na placičky a plníme ostružinami. Po naplnění necháme ještě 30 minut kynout přikryté utěrkou.
  4. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 4 minuty z každé strany, dokud nám knedlíky nevyplavou. Poté cedníkem vybereme a ihned propícháme vidličkou, aby se nám nesrazily. Můžeme promastit máslem.
  5. V misce si smícháme kysanou smetanu, jogurt, ostružiny a cukr a při podávání knedlíky poléváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.87 kcal | Protein: 8.52 g | Sacharidy: 44.80 g | z toho cukr: 8.69 g | Tuk: 9.23 g | z toho nas. MK: 4.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2727-kynute-knedliky-s-ostruzinami-a-prelivem-z-kysane-smetany