Škubánky s mákem

Toto jídlo zná každý snad od své babičky. Ten kdo se chce vrátit do dob prázdnin u babičky ať vyzkouší tento velmi jednoduchý recept.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
  2. Po změknutí brambory scedíme, nemusíme úplně.
  3. Mačkátkem na bramborovou kaši brambory trochu rozšťoucháme a zasypeme moukou. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme v teple dopařit.
  4. Dopařené brambory rozšťoucháme, tak aby těsto bylo hladké.
  5. Rozehřejeme si sádlo, namočíme do něj lžíci a z těsta vykrajujeme škubánky. Dáme na talíř, posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 650.93 kcal | Protein: 14.53 g | Sacharidy: 91.65 g | z toho cukr: 5.51 g | Tuk: 22.12 g | z toho nas. MK: 8.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3199-skubanky-s-makem