Škubánky s mákem
Toto jídlo zná každý snad od své babičky. Ten kdo se chce vrátit do dob prázdnin u babičky ať vyzkouší tento velmi jednoduchý recept.
Ingredience (1 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
- Po změknutí brambory scedíme, nemusíme úplně.
- Mačkátkem na bramborovou kaši brambory trochu rozšťoucháme a zasypeme moukou. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme v teple dopařit.
- Dopařené brambory rozšťoucháme, tak aby těsto bylo hladké.
- Rozehřejeme si sádlo, namočíme do něj lžíci a z těsta vykrajujeme škubánky. Dáme na talíř, posypeme cukrem, mákem a polijeme rozpuštěným máslem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 650.93 kcal |
Protein: 14.53 g |
Sacharidy: 91.65 g |
z toho cukr: 5.51 g |
Tuk: 22.12 g |
z toho nas. MK: 8.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3199-skubanky-s-makem