Toskánské gnocchi
Toskánské gnocchi jsou chutným a rychlým pokrmem inspirovaným středomořskou kuchyní, který v sobě spojuje slanost špeku, jemnou sladkost sušených rajčat a výraznou chuť černých oliv. Tato kombinace ingrediencí s parmazánem vytváří vyváženou směs chutí, která se skvěle hodí pro jednoduché a přitom rafinované večeře.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
                2.
                    Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a přidáme špek se slaninou. Restujeme na středním plameni, dokud nezačnou být křupavé.
                3.
                    K opečenému špeku a slanině přidáme nasekaný česnek a sušená rajčata. Restujeme asi 1 minutu, aby se uvolnila chuť česneku.
                4.
                    Do pánve přidáme gnocchi a černé olivy a promícháme, aby se vše dobře propojilo.
                5.
                    Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme ještě trochu olivového oleje, pokud je směs příliš suchá (ale neměla by být).
                6.
                    Posypeme gnocchi strouhaným parmazánem. Podáváme teplé.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                402.20 kcal  | 
            
Protein  | 
                9.59 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     23.73 g 
                    1.31 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     29.40 g 
                    12.18 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



