Toskánské gnocchi

Toskánské gnocchi jsou chutným a rychlým pokrmem inspirovaným středomořskou kuchyní, který v sobě spojuje slanost špeku, jemnou sladkost sušených rajčat a výraznou chuť černých oliv. Tato kombinace ingrediencí s parmazánem vytváří vyváženou směs chutí, která se skvěle hodí pro jednoduché a přitom rafinované večeře.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
2.
Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a přidáme špek se slaninou. Restujeme na středním plameni, dokud nezačnou být křupavé.
3.
K opečenému špeku a slanině přidáme nasekaný česnek a sušená rajčata. Restujeme asi 1 minutu, aby se uvolnila chuť česneku.
4.
Do pánve přidáme gnocchi a černé olivy a promícháme, aby se vše dobře propojilo.
5.
Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme ještě trochu olivového oleje, pokud je směs příliš suchá (ale neměla by být).
6.
Posypeme gnocchi strouhaným parmazánem. Podáváme teplé. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
398.60 kcal
Protein
9.49 g
Sacharidy
z toho cukr
23.42 g
1.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.15 g
12.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama