Toskánské gnocchi
- Přidat foto
-
Reklama
Toskánské gnocchi jsou chutným a rychlým pokrmem inspirovaným středomořskou kuchyní, který v sobě spojuje slanost špeku, jemnou sladkost sušených rajčat a výraznou chuť černých oliv. Tato kombinace ingrediencí s parmazánem vytváří vyváženou směs chutí, která se skvěle hodí pro jednoduché a přitom rafinované večeře.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Scedíme a necháme okapat.
2.
Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a přidáme špek se slaninou. Restujeme na středním plameni, dokud nezačnou být křupavé.
3.
K opečenému špeku a slanině přidáme nasekaný česnek a sušená rajčata. Restujeme asi 1 minutu, aby se uvolnila chuť česneku.
4.
Do pánve přidáme gnocchi a černé olivy a promícháme, aby se vše dobře propojilo.
5.
Osolíme a opepříme podle chuti. Přidáme ještě trochu olivového oleje, pokud je směs příliš suchá (ale neměla by být).
6.
Posypeme gnocchi strouhaným parmazánem. Podáváme teplé. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 30 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
398.60 kcal |
Protein |
9.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
23.42 g
1.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.15 g
12.64 g
|
Reklama
Reklama