Domácí bramborové gnocchi

Gnochci jsou klasika italské kuchyně. Krom soli, pepře a vody budete potřebovat pouze tři ingredience. Brambory, vejce a mouku. Připravit si je můžete například s boloňskou omáčkou nebo bazalkovým pestem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařte brambory ve slupce, vařte je asi 15-20 minut, podle velikosti. Nechte je trošku vychladnout a oloupejte.
  2. Rozmačkejte brambory pomocí lisu na brambory. Pokud jej nemáte, použijte jemné struhadlo.
  3. Vypracujte těsto z mačkaných brambor, žloutků a mouky. Trošku osolte a opepřete. Pro zjednodušení zpracování těsta mouku rovnoměrně na brambory prosejte.
  4. Vytvořte nočky. Odkrojte kousek těsta a vyválejte tenký váleček. Ten poté rozdělte na dva a odkrajujte kousky velikosti nočků. Podle potřeby si posypejte moukou.
  5. Vytvarujte nočky (není nutné). Každý noček rozmáčkněte prstem na vidličce a srolujte zpět.
  6. Nočky uvařte ve větším množství vody po částech, aby se voda příliš neochladila. Do osolené vařící vody hoďte menší množství nočků, zakryjte poklicí (pro rychlejší var), počkejte asi minutu, než vyplavou a hned je vyndavejte. Pokud byste dali větší množství nočků do vody, ochladila by se příliš a nočky by se rozpadly.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 330.40 kcal | Protein: 9.54 g | Sacharidy: 61.75 g | z toho cukr: 2.18 g | Tuk: 2.52 g | z toho nas. MK: 0.83 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2503-domaci-bramborove-gnocchi