Bazalkové pesto

Bazalkové pesto může sloužit jako doplněk mnoha pokrmů, ale chutná výborně smíchané třeba jen s těstovinami. Stačí lžíce pesta, porce těstovin a máte rychlou a dobrou večeři.

Piniové oříšky jsou drahé a nemají je všude, avšak pesto můžete připravit i s jinými oříšky. Zkuste mandle nebo kešu.

Při přípravě pesta je důležité použít pouze otrhané lístky bez stonku. Je to proto, že stonek nemá žádnou chuť a pesto by pak nebylo tak výrazné.

Hotové pesto vydrží v lednici i několik dní, avšak má tendenci tmavnout při styku se vzduchem, proto při skladování zalijte vrstvičkou olivového oleje. Vydrží tak mnohem déle hezky zelené.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do kuchyňského robota nebo mixéru dejte lístky bazalky, česnek, oříšky, parmazán a rozmixujte.
2.
V průběhu mixování přilévejte olivový olej.
3.
Pokud by bylo pesto příliš řídké, přidejte parmazán. Pokud příliš tuhé, přidejte olivový olej.

Od: BunTom, 10.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 10 min
Počet porcí: 5 porcí
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 36 Kč za porci
Kategorie: přílohy, italská, vegetariánské, low carb

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
267.04 kcal
Protein
6.26 g
Sacharidy
z toho cukr
2.00 g
0.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.00 g
4.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí