Bazalkové pesto

Bazalkové pesto může sloužit jako doplněk mnoha pokrmů, ale chutná výborně smíchané třeba jen s těstovinami. Stačí lžíce pesta, porce těstovin a máte rychlou a dobrou večeři.

Piniové oříšky jsou drahé a nemají je všude, avšak pesto můžete připravit i s jinými oříšky. Zkuste mandle nebo kešu.

Při přípravě pesta je důležité použít pouze otrhané lístky bez stonku. Je to proto, že stonek nemá žádnou chuť a pesto by pak nebylo tak výrazné.

Hotové pesto vydrží v lednici i několik dní, avšak má tendenci tmavnout při styku se vzduchem, proto při skladování zalijte vrstvičkou olivového oleje. Vydrží tak mnohem déle hezky zelené.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do kuchyňského robota nebo mixéru dejte lístky bazalky, česnek, oříšky, parmazán a rozmixujte.
2.
V průběhu mixování přilévejte olivový olej.
3.
Pokud by bylo pesto příliš řídké, přidejte parmazán. Pokud příliš tuhé, přidejte olivový olej.

Od: BunTom, 10.2.2018

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Kategorie: přílohy, italská, vegetariánské, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
267.04 kcal
Protein
6.26 g
Sacharidy
z toho cukr
2.00 g
0.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.00 g
4.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.