Libečkové pesto
Libečkové pesto můžeme používat na dochucení polévek, masa, luštěnin, těstovin, salátů. Má velmi příjemnou výraznou chuť a v lednici nám vydrží několik týdnů.
Reklama
Postup přípravy
1.
Listy libečku dobře opláchneme, osušíme a vložíme do mixéru.
2.
Přidáme česnek, mandle, sůl, olej a mixujeme. Je lepší nedělat úplnou pastu ale pesto nechat trochu hrubší s kousky.
3.
Pesto přendáme do dobře umyté sklenice, nahoru nalijeme trochu oleje a uzavřeme. Skladujeme v lednici.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
139.11 kcal |
Protein |
0.59 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
0.53 g
0.13 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.21 g
1.54 g
|
Reklama
Reklama