Ano, takhle dělám pesto už dlouho a jeho velkou předností je, že vydrží v ledničce dlouho i rok až 2. Není tam nic, co by "probudilo kvašení". Zkuste to dokud je čas medvědího česnenku. 
Jednoduché pesto z medvědího česneku
Medvědí česnek je velmi oblíbená léčivá bylina s chutí česneku. Můžeme ji sbírat ve volné přírodě a vyrobit si velmi jednoduché pesto.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dobře opláchnuté listy si vložíme do mixéru.
2.
Přidáme sůl, olej a mixujeme do hladké hmoty.
3.
Přendáme do dobře umytých sklenic, zalijeme olejem, aby se nám k pestu nedostal vzduch. Můžeme překrýt i potravinovou fólií a uzavřeme víčkem.
4.
Uložíme do lednice a používáme jako koření do polévek, omáček, na těstoviny, brambory apod.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
88.73 kcal |
Protein |
0.66 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
0.46 g
0.08 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.40 g
1.27 g
|
Reklama
Reklama





