Špagety s pestem z kadeřávku, špenátu a medvědího česneku
Tento recept na špagety s pestem z kadeřávku, mladého špenátu a medvědího česneku je osvěžující, výživný a plný zelené energie. Kombinace listové zeleniny s jemně oříškovou chutí semínek a parmazánu vytváří lahodnou omáčku, která dokonale obalí těstoviny. Lehké jídlo, které potěší nejen chuťové buňky, ale i tělo – ideální pro jarní nebo letní dny.
Reklama
Postup přípravy
1.
Uvaříme špagety ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijeme, část vody z vaření si případně ponecháme.
2.
Připravíme pesto: V mixéru nebo sekáčku rozmixujeme kadeřávek, špenát a medvědí česnek společně se slunečnicovými semínky (asi 30 g), česnekem, parmazánem a olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a případně trochou citronové šťávy.
3.
Uvařené špagety promícháme s připraveným pestem. Pokud je pesto příliš husté, přidáme trochu vody z těstovin.
4.
Na talíři posypeme zbylými slunečnicovými semínky a lněným semínkem. Můžeme přidat extra parmazán dle chuti.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
987.32 kcal |
Protein |
27.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.75 g
4.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
53.54 g
8.61 g
|
Reklama
Reklama