Špagety s pestem z kadeřávku, špenátu a medvědího česneku

Tento recept na špagety s pestem z kadeřávku, mladého špenátu a medvědího česneku je osvěžující, výživný a plný zelené energie. Kombinace listové zeleniny s jemně oříškovou chutí semínek a parmazánu vytváří lahodnou omáčku, která dokonale obalí těstoviny. Lehké jídlo, které potěší nejen chuťové buňky, ale i tělo – ideální pro jarní nebo letní dny.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme špagety ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijeme, část vody z vaření si případně ponecháme.
2.
Připravíme pesto: V mixéru nebo sekáčku rozmixujeme kadeřávek, špenát a medvědí česnek společně se slunečnicovými semínky (asi 30 g), česnekem, parmazánem a olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a případně trochou citronové šťávy.
3.
Uvařené špagety promícháme s připraveným pestem. Pokud je pesto příliš husté, přidáme trochu vody z těstovin.
4.
Na talíři posypeme zbylými slunečnicovými semínky a lněným semínkem. Můžeme přidat extra parmazán dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.10.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
987.32 kcal
Protein
27.27 g
Sacharidy
z toho cukr
93.75 g
4.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.54 g
8.61 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama