Špagety s pestem z kadeřávku, špenátu a medvědího česneku

Tento recept na špagety s pestem z kadeřávku, mladého špenátu a medvědího česneku je osvěžující, výživný a plný zelené energie. Kombinace listové zeleniny s jemně oříškovou chutí semínek a parmazánu vytváří lahodnou omáčku, která dokonale obalí těstoviny. Lehké jídlo, které potěší nejen chuťové buňky, ale i tělo – ideální pro jarní nebo letní dny.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme špagety ve větším množství osolené vody podle návodu na obalu. Slijeme, část vody z vaření si případně ponecháme.
  2. Připravíme pesto: V mixéru nebo sekáčku rozmixujeme kadeřávek, špenát a medvědí česnek společně se slunečnicovými semínky (asi 30 g), česnekem, parmazánem a olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a případně trochou citronové šťávy.
  3. Uvařené špagety promícháme s připraveným pestem. Pokud je pesto příliš husté, přidáme trochu vody z těstovin.
  4. Na talíři posypeme zbylými slunečnicovými semínky a lněným semínkem. Můžeme přidat extra parmazán dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 987.32 kcal | Protein: 27.27 g | Sacharidy: 93.75 g | z toho cukr: 4.41 g | Tuk: 53.54 g | z toho nas. MK: 8.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4630-spagety-s-pestem-z-kaderavku-spenatu-a-medvediho-cesneku