Špagety se zeleným pestem

Boloňské špagety zná každý a každý je jimi určitě přejedený. Jenže zahrádková sezóna je zahájena, takže než vyrostou cukety a rajčata, je čas sklidit bylinky a udělat si pesto, viďte? 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit osolenou vodu na špagety.
2.
Když se vaří připravíme si pesto. Pokud použijeme kešu oříšky, je dobré je přes noc namočit, pokud jsme zapomněli, nebo chuť na toto jídlo bylo nečekané, postačí uvařit v rychlovarné konvici vodu a kešu oříšky zalijeme a necháme pár minut vylouhovat. Čím déle, tím lépe, ale pokud máte výkonný mixér, není potřeba louhovat dlouho.
3.
Natrháme si oregáno a petrželku, poměr by měl být stejný. Na porci pro tři až čtyři lidi stačí 2 velké hrsti.
4.
Bylinky dáme do mixéru společně s česnekem a oříšky, solí a pepřem, lahůdkovým droždí, olivovým olejem a vodou. Olivový olej dejte od oka, podle toho jak chce mít pesto mastné. Někdo má radši méně, někdo zase více. Já dala asi 3 polévkové lžíce. Místo oříšků se dají dát i slunečnicová semínka, nebo lze mixnout půl na půl 😉 A také jdou použít i para ořechy, vlašáky apod. Chutím se meze nekladou.
5.
Pesto můžete udělat také buď jako kaši, nebo více řídké, opět podle gusta, dobře promixujeme s vodou 🙂
6.
Dáme vařit špagety a v tento čas nakrájíme tempeh a jen na trošce oleje restujeme pár minut.
7.
Poté špagety s pestem a tempehem důkladně promícháme a ozdobíme sušenými rajčaty.

Od: Liška, 21.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Kategorie: hlavní chod, těstoviny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
544.67 kcal
Protein
24.65 g
Sacharidy
z toho cukr
53.43 g
3.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.42 g
4.57 g

Detailní rozpis podle ingrediencí