Libečkové pesto

Libečkové pesto můžeme používat na dochucení polévek, masa, luštěnin, těstovin, salátů. Má velmi příjemnou výraznou chuť a v lednici nám vydrží několik týdnů.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Listy libečku dobře opláchneme, osušíme a vložíme do mixéru.
  2. Přidáme česnek, mandle, sůl, olej a mixujeme. Je lepší nedělat úplnou pastu ale pesto nechat trochu hrubší s kousky.
  3. Pesto přendáme do dobře umyté sklenice, nahoru nalijeme trochu oleje a uzavřeme. Skladujeme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 139.12 kcal | Protein: 0.59 g | Sacharidy: 0.53 g | z toho cukr: 0.13 g | Tuk: 15.21 g | z toho nas. MK: 1.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3504-libeckove-pesto