Libečkové pesto můžeme používat na dochucení polévek, masa, luštěnin, těstovin, salátů. Má velmi příjemnou výraznou chuť a v lednici nám vydrží několik týdnů.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Listy libečku dobře opláchneme, osušíme a vložíme do mixéru.
Přidáme česnek, mandle, sůl, olej a mixujeme. Je lepší nedělat úplnou pastu ale pesto nechat trochu hrubší s kousky.
Pesto přendáme do dobře umyté sklenice, nahoru nalijeme trochu oleje a uzavřeme. Skladujeme v lednici.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 139.11 kcal |
Protein: 0.59 g |
Sacharidy: 0.53 g |
z toho cukr: 0.13 g |
Tuk: 15.21 g |
z toho nas. MK: 1.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3504-libeckove-pesto