Domácí libečková pasta nejen na zimní období

Milujete silný vývar a z něj linoucí se vůni čerstvých bylinek, jako jsou například pažitka, petrželka, ale v neposlední řadě také libeček? Zbystřete! Silnou a jedinečnou vůni libečku nejen ve vývaru si můžete vychutnávat i po celou zimu. Lze si z něj totiž připravit domácí libečkovou pastu, jenž v lednici vydrží po celou zimu i déle. A jak na to? To se dozvíte o kousek níž.

Libeček se řadí mezi silně aromatické byliny, jenž na své bylinkové zahrádce pěstuje snad každý zahrádkář. Na lidské tělo působí velmi blahodárně. Nejen, že průběžně čistí lidský organismus a zlepšuje krevní oběh, ale také pomáhá rozpouštět žlučové kameny. A účinků libečku na lidské zdraví existuje mnoho a mnoho dalších.

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Libeček důkladně omyjeme, aby se nám připravená pasta v mžiku nezkazila a naše práce nepřišla "vniveč". Listy libečku nakrájíme či natrháme nahrubo a dáme do mixéru. K nim přidáme i hrubozrnnou sůl a polovinu oleje. Směs začneme mixovat. Je nutné ji průběžně promíchat, aby se rozmixovaly všechny kousky nakrájeného libečku. Postupně také přiléváme zbytek olivového oleje.
2.
Jakmile se z uvedených 3 surovin začne tvořit hrubá pasta, můžeme přestat mixovat a vpravit ji do malých skleniček. Tyto by měly být důkladně vyvařené a suché.
3.
Na samý závěr libečkovou pastu ve sklenicích zalijeme kapkou olivového oleje a uzavřeme.
4.
Takto připravená libečková pasta vydrží v lednici až po dobu jednoho roku, jak je již nahoře zmíněno. Avšak při jejím postupném odebírání do polévek a dalších pokrmů musíme být opatrní a vždy používat čistou lžičku!

Od: marketa98, 15.5.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
5 min celkem
Množství: 1 × sklenice
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
656.37 kcal
Protein
0.00 g
Sacharidy
z toho cukr
0.00 g
0.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
74.25 g
10.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama