Pesto z pečených červených paprik

  • Přidat foto

Pesto z pečených červených paprik můžete použít k těstovinám, jako omáčku k masům nebo jen jako pomazánku na pečivo.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Papriky očistěte a rozkrojte na poloviny. Rozložte na plech a dejte péct do trouby na grilovací program, dokud nebude slupka černá (asi 25 minut).
2.
Papriky vyndejte, dejte do misky a přikryjte asi na 15 minut, aby se spařily. Slupka pak půjde snadno sundat.
3.
Mezitím si opražte piniové ořechy.
4.
Z paprik sundejte slupku.
5.
V kuchyňském robotu rozmixujte piniové ořechy a česnek. Poté přidejte oloupanou papriku, opět rozmixujte. Přidejte parmazán, sladkou papriku, opepřete a opět zamixujte. Nakonec přidejte olivový olej a už jen lehce zamixujte.
6.
Skladujte v lednici, kde pesto vydrží několik dní.

Od: BunTom, 2.6.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 40 min příprava
25 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: zelenina, přílohy, italská, těstoviny, grilování, pečení, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
258.91 kcal
Protein
5.54 g
Sacharidy
z toho cukr
8.88 g
6.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.40 g
3.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.