Pesto z pečených červených paprik

Pesto z pečených červených paprik můžete použít k těstovinám, jako omáčku k masům nebo jen jako pomazánku na pečivo.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Papriky očistěte a rozkrojte na poloviny. Rozložte na plech a dejte péct do trouby na grilovací program, dokud nebude slupka černá (asi 25 minut).
  2. Papriky vyndejte, dejte do misky a přikryjte asi na 15 minut, aby se spařily. Slupka pak půjde snadno sundat.
  3. Mezitím si opražte piniové ořechy.
  4. Z paprik sundejte slupku.
  5. V kuchyňském robotu rozmixujte piniové ořechy a česnek. Poté přidejte oloupanou papriku, opět rozmixujte. Přidejte parmazán, sladkou papriku, opepřete a opět zamixujte. Nakonec přidejte olivový olej a už jen lehce zamixujte.
  6. Skladujte v lednici, kde pesto vydrží několik dní.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 258.91 kcal | Protein: 5.54 g | Sacharidy: 8.88 g | z toho cukr: 6.78 g | Tuk: 21.40 g | z toho nas. MK: 3.17 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2639-pesto-z-pecenych-cervenych-paprik