Barevné bramborové knedlíky
Reklama
Postup přípravy
1.
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a přidáme mouku. Vymícháme středně tuhé těsto, ze kterého vyválíme knedlíky nebo z těsta můžeme udělat delší válečky, které pak nakrájíme na kousky (noky).
2.
Knedlíky nebo noky dáme ihned vařit do vroucí osolené vody, opatrně zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Noky vyplavou téměř okamžitě a od vyplavání vaříme 3-5 minut - dle velikosti. Pak je vyndáme je cedníkem do mísy. Knedlíky vaříme od vyplavání cca 15 - 20 minut - dle velikosti.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
269.28 kcal |
Protein |
9.02 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.27 g
1.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.87 g
0.46 g
|
Reklama
Reklama