Brynzové gnocchi s opečenou schwarzwaldskou šunkou

Rychlé a krémové jídlo z jemných bramborových gnocchi, rozpuštěné brynzy a opečené schwarzwaldské šunky. Slanost šunky a jemnost brynzy spolu dokonale ladí a celé jídlo je hotové za pár minut.

Ingredience (4 x porce)

Ingredience (4 porce)

Postup přípravy

  1. Nejdřív opečeme šunku – na suché pánvi ji krátce zprudka opečeme, dokud je lehce křupavá. Odložíme stranou.
  2. Uvaříme gnocchi v osolené vodě podle návodu a slijeme.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek a krátce ho orestujeme.
  4. Přidáme gnocchi, promícháme a necháme lehce opéct.
  5. Vmícháme brynzu se smetanou, prohřejeme, aby vznikla krémová omáčka.
  6. Dochutíme pepřem, případně špetkou soli (často není potřeba).
  7. Podáváme horké, navrch posypané opečenou schwarzwaldskou šunkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 435.27 kcal | Protein: 20.37 g | Sacharidy: 23.23 g | z toho cukr: 2.85 g | Tuk: 28.76 g | z toho nas. MK: 9.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4650-brynzove-gnocchi-s-opecenou-schwarzwaldskou-sunkou