Brynzové gnocchi s opečenou schwarzwaldskou šunkou
Rychlé a krémové jídlo z jemných bramborových gnocchi, rozpuštěné brynzy a opečené schwarzwaldské šunky. Slanost šunky a jemnost brynzy spolu dokonale ladí a celé jídlo je hotové za pár minut.
Ingredience (4 x porce)
Ingredience (4 porce)
Postup přípravy
Nejdřív opečeme šunku – na suché pánvi ji krátce zprudka opečeme, dokud je lehce křupavá. Odložíme stranou.
Uvaříme gnocchi v osolené vodě podle návodu a slijeme.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek a krátce ho orestujeme.
Přidáme gnocchi, promícháme a necháme lehce opéct.
Vmícháme brynzu se smetanou, prohřejeme, aby vznikla krémová omáčka.
Dochutíme pepřem, případně špetkou soli (často není potřeba).
Energ. hodnota: 435.27 kcal |
Protein: 20.37 g |
Sacharidy: 23.23 g |
z toho cukr: 2.85 g |
Tuk: 28.76 g |
z toho nas. MK: 9.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4650-brynzove-gnocchi-s-opecenou-schwarzwaldskou-sunkou