Brynzové halušky

Halušky jsou výborným jídlem, které se dají udělat na několik způsobů. Od brynzových, se zelím, jako příloha k omáčkám, tak i na sladko. U nás doma máme nejraději brynzové.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Oškrábané brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a vytvoříme si tužší těsto.
  2. Do hrnce si dáme vařit vodu, osolíme a jak nám začne vařit protlačíme těsto přes haluškové síto. Halušky vaříme krátkou chvíli, jak nám vyplavou na povrch jsou hotové.
  3. Halušky scedíme, neproplachujeme. Do horkých halušek vmícháme brynzu na větší kousky, kysanou smetanu a opepříme.
  4. Na pánvi si vyškvaříme slaninu na kostičky a tou při podávání halušky posypeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 795.21 kcal | Protein: 30.44 g | Sacharidy: 66.44 g | z toho cukr: 3.30 g | Tuk: 44.02 g | z toho nas. MK: 12.21 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2155-brynzove-halusky