Brynzové halušky se škvarky
Halušky jsou velmi oblíbené jídlo. Na přípravu jsou nenáročné a zaručeně se vždy povedou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme vejce, sůl mouku a vytvoříme tužší těsto.
- Těsto protlačíme přes haluškový cedník do vroucí osolené vody a vaříme pár minut, jakmile vyplavou tak jsou hotové a můžeme scedit.
- Sádlo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pánve. Necháme vyškvařit na škvarky. Část škvarků si odděláme na posypání halušek.
- Do zbylých škvarků vmícháme halušky, rozdrobíme brynzu a necháme ji rozpustit. Potom vlijeme smetanu, opepříme a můžeme podávat.
- Při podávání posypeme odloženými škvarky a zelenou cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,440.28 kcal |
Protein: 26.48 g |
Sacharidy: 61.97 g |
z toho cukr: 2.69 g |
Tuk: 119.53 g |
z toho nas. MK: 41.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3017-brynzove-halusky-se-skvarky