Brynzové halušky se škvarky

Halušky jsou velmi oblíbené jídlo. Na přípravu jsou nenáročné a zaručeně se vždy povedou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme vejce, sůl mouku a vytvoříme tužší těsto.
  3. Těsto protlačíme přes haluškový cedník do vroucí osolené vody a vaříme pár minut, jakmile vyplavou tak jsou hotové a můžeme scedit.
  4. Sádlo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pánve. Necháme vyškvařit na škvarky. Část škvarků si odděláme na posypání halušek.
  5. Do zbylých škvarků vmícháme halušky, rozdrobíme brynzu a necháme ji rozpustit. Potom vlijeme smetanu, opepříme a můžeme podávat.
  6. Při podávání posypeme odloženými škvarky a zelenou cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,430.83 kcal | Protein: 27.90 g | Sacharidy: 58.75 g | z toho cukr: 2.79 g | Tuk: 119.81 g | z toho nas. MK: 41.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3017-brynzove-halusky-se-skvarky