Zelňáky

Bramborové placky trošku jinak. Vyzkoušejte zelňáky připravené z domácího kysaného zelí. A čím kyselejší zelí, tím lepší chuťový výsledek. Nepoužívejte příliš čerstvé zelí a před přípravou vymačkejte přebytečnou tekutinu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme na drobné kousky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí důkladně a několikrát vymačkáme z tekutiny.
  2. Smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Mouku a mléko vmíchávejte postupně, záleží na vodnatosti zelí a brambor.
  3. Těsto natíráme na pánev s rozehřátým olejem. Lépe se tvarují menší zelňáky.
  4. Smažte z obou stran do zhnědnutí okrajů, zelňáky musí křupat. Olej pravidelně dolévejte.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 473.19 kcal | Protein: 13.79 g | Sacharidy: 80.27 g | z toho cukr: 7.50 g | Tuk: 7.10 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3256-zelnaky