Bramborové placky trošku jinak. Vyzkoušejte zelňáky připravené z domácího kysaného zelí. A čím kyselejší zelí, tím lepší chuťový výsledek. Nepoužívejte příliš čerstvé zelí a před přípravou vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na drobné kousky, brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Obojí důkladně a několikrát vymačkáme z tekutiny.
Smícháme s vejcem, kořením a prolisovaným česnekem. Mouku a mléko vmíchávejte postupně, záleží na vodnatosti zelí a brambor.
Těsto natíráme na pánev s rozehřátým olejem. Lépe se tvarují menší zelňáky.
Smažte z obou stran do zhnědnutí okrajů, zelňáky musí křupat. Olej pravidelně dolévejte.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 459.69 kcal |
Protein: 15.81 g |
Sacharidy: 75.67 g |
z toho cukr: 7.64 g |
Tuk: 7.50 g |
z toho nas. MK: 1.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3256-zelnaky