Recepty z listového těsta jsou velmi oblíbené, nejen pro svoji chuť ale taky pro snadnou přípravu. Tento závin se skvěle chodí k popíjení piva.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Připravené těsto si rozložíme na plát.
Kysané zelí si vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Poté navrstvíme na těsto.
Klobásy a slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme na zelí.
Těsto si smotáme do závinu. Přendáme na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme semínky a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova zhruba 25 minut.
Upečené vyndáme z trouby, necháme vychladnout a krájíme na kousky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 270.28 kcal |
Protein: 6.41 g |
Sacharidy: 13.35 g |
z toho cukr: 1.20 g |
Tuk: 20.73 g |
z toho nas. MK: 4.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3382-slany-zavin-se-zelim-a-klobasou