Slaný závin se zelím a klobásou

Recepty z listového těsta jsou velmi oblíbené, nejen pro svoji chuť ale taky pro snadnou přípravu. Tento závin se skvěle chodí k popíjení piva.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravené těsto si rozložíme na plát.
  2. Kysané zelí si vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Poté navrstvíme na těsto.
  3. Klobásy a slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme na zelí.
  4. Těsto si smotáme do závinu. Přendáme na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme semínky a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova zhruba 25 minut.
  5. Upečené vyndáme z trouby, necháme vychladnout a krájíme na kousky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 270.28 kcal | Protein: 6.41 g | Sacharidy: 13.35 g | z toho cukr: 1.20 g | Tuk: 20.73 g | z toho nas. MK: 4.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3382-slany-zavin-se-zelim-a-klobasou