Slaný listový závin

Naposledy jsem dělala hlavně špenátový závin. Ale po druhé jsem ho upgradovala s paprikou a cherry rajčátky.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
  2. Mezitím si nakrájíme rajčátka a papriku na malé kousky.
  3. Zeleninu přidáme k cibulce, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a necháme pár minut dusit.
  4. Teď je čas na uzené tofu. To nastrouháme na jemném struhadle.
  5. Až nám paprika a rajčátka lehce změknou (cca 5 minut dušení) přihodíme tofu, koření a droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit).
  6. Pořádně promícháme.
  7. Nakonec přihodíme pokrájený špenát.
  8. Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
  9. Rozválíme těsto, nebo použijeme již rozválené.
  10. Naneseme doprostřed těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 357.31 kcal | Protein: 8.90 g | Sacharidy: 27.78 g | z toho cukr: 1.87 g | Tuk: 23.13 g | z toho nas. MK: 3.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1635-slany-listovy-zavin