Slaný listový závin
Naposledy jsem dělala hlavně špenátový závin. Ale po druhé jsem ho upgradovala s paprikou a cherry rajčátky.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
- Mezitím si nakrájíme rajčátka a papriku na malé kousky.
- Zeleninu přidáme k cibulce, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a necháme pár minut dusit.
- Teď je čas na uzené tofu. To nastrouháme na jemném struhadle.
- Až nám paprika a rajčátka lehce změknou (cca 5 minut dušení) přihodíme tofu, koření a droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit).
- Pořádně promícháme.
- Nakonec přihodíme pokrájený špenát.
- Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
- Rozválíme těsto, nebo použijeme již rozválené.
- Naneseme doprostřed těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 357.31 kcal |
Protein: 8.90 g |
Sacharidy: 27.78 g |
z toho cukr: 1.87 g |
Tuk: 23.13 g |
z toho nas. MK: 3.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1635-slany-listovy-zavin