Slaný závin s nivou
Atraktivní pohoštění, které vykouzlíte z pár surovin, co máte běžně v lednici. Slaný závin je výborná svačina na cesty, ale i chuťovka pro hosty.
Ingredience (20 x porce)
Těsto
-
-
-
-
-
-
-
Potřít
-
-
-
-
-
-
-
Náplň
-
-
-
Dále
-
-
-
Postup přípravy
- Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky. Vše důkladně prošleháme metličkou. Necháme vykynout.
- Do šlehače vložíme mouku a sůl a necháme promíchávat hnětací metličkou. Přidáme kvásek, máslo a vejce.
- Vypracujeme těsto, nechejte vypracovávat i déle než 15 min. Těsto bude pružné a na dotek nebude lepit.
- Dáme na teplé místo vykynout. Jednou znovu vypracujeme.
- Rozdělíme na dva díly, rozválíme na pomoučeném vále a potřeme smíchaným nátěrem. Do nátěru prolisujeme česnek.
- Poklademe vysočinou a nastrouháme oba sýry.
- Stočíme do dvou závinů. Necháme pod utěrkou vykynout (asi 20 min).
- Vymažeme plech sádlem a záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme slunečnicovými semínky.
- Pečeme na 180 °C asi 30 až 45 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 255.65 kcal |
Protein: 8.75 g |
Sacharidy: 24.98 g |
z toho cukr: 2.23 g |
Tuk: 12.86 g |
z toho nas. MK: 6.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3201-slany-zavin-s-nivou