Slaný salámový závin

Výborný slaný závin jako svačinka na cestu nebo jako nápadité občerstvení pro hosty. Množství je na dva velké záviny.

Ingredience (10 x porce)

Náplň

Na posypání

Těsto

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku smícháme se sušeným droždím a cukrem. Zalijeme vlažným mlékem. Přidáme majonézu a dáme do robota vypracovat těsto.
  2. Nakonec přidáme sůl a znovu vypracujeme. Těsto nebude lepit a mělo by v něm být co nejvíce vzduchu. Dáme na teplé místo vykynout. Doba kynutí je asi 2 hodiny. Mezitím jednou znovu lehce vypracovat.
  3. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme obdélníky.
  4. Kečup, sůl, oregano a bazalku promícháme s prolisovaným česnekem. Potřeme oba záviny, nenatíráme až do okrajů a poklademe vysočinou a šunkou.
  5. Poté nastrouháme sýr a záviny pevně smotáme a utěsníme. Nahoře potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
  6. Dáme péct na 180 stupňů na 4 D horko-vzduch, oba plechy najednou. Pečení trvá asi 25 až 30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 422.18 kcal | Protein: 16.10 g | Sacharidy: 41.16 g | z toho cukr: 1.98 g | Tuk: 20.46 g | z toho nas. MK: 7.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2616-slany-salamovy-zavin