Špenátový závin

Když jsem byla malá, tak když se máme zeptala, co chceme upéct, vždy jsem odpověděla štrůdl. Ale tak nějak mám stejně nejradši slaná jídla, víc než sladká. Z toho zase vznikl nápad, udělat si štrůdl „naslano“. Určitě vyzkoušejte 🙂

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
  2. Mezitím si uzené tofu nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Poté přidáme tofu k cibulce, přihodíme koření a lahůdkové droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit 🙂 , dosolíme a opepříme.
  4. Když se tofu začne trošičku opékat, přidáme špenát a zakápneme citrónovou šťávou.
  5. Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
  6. Rozválíme těsto, pokud jste líní jako já, koupíte těsto, které už je připravené jen rozbalíte 🙂
  7. Naneseme doprostřed rozváleného těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 332.48 kcal | Protein: 11.10 g | Sacharidy: 23.22 g | z toho cukr: 1.32 g | Tuk: 20.88 g | z toho nas. MK: 2.78 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1602-spenatovy-zavin