Když jsem byla malá, tak když se máme zeptala, co chceme upéct, vždy jsem odpověděla štrůdl. Ale tak nějak mám stejně nejradši slaná jídla, víc než sladká. Z toho zase vznikl nápad, udělat si štrůdl „naslano“. Určitě vyzkoušejte 🙂
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Hodíme si na pánev a s troškou oleje necháme zesklovatět.
Mezitím si uzené tofu nastrouháme na jemném struhadle.
Poté přidáme tofu k cibulce, přihodíme koření a lahůdkové droždí (kdo ho miluje, tak nemusí šetřit 🙂 , dosolíme a opepříme.
Když se tofu začne trošičku opékat, přidáme špenát a zakápneme citrónovou šťávou.
Až špenát zvadne, cca po 5 minutách, vypneme plamen.
Rozválíme těsto, pokud jste líní jako já, koupíte těsto, které už je připravené jen rozbalíte 🙂
Naneseme doprostřed rozváleného těsta směs, pak zabalíme, potřeme trochou oleje a dáme péct do trouby cca 20 minut na 180°C hezky do zlatova.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 332.48 kcal |
Protein: 11.10 g |
Sacharidy: 23.22 g |
z toho cukr: 1.32 g |
Tuk: 20.88 g |
z toho nas. MK: 2.78 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1602-spenatovy-zavin