Bramborová roláda se špenátem

Roláda se hodí jako rychlá svačinka nebo třeba chuťovka.

Ingredience (10 x porce)

Bramborové těsto

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky.
  2. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a necháme prohřát. Potom zjemníme smetanou, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  3. Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a zpracujeme v těsto.
  4. Těsto překlopíme na pomoučený vál a válečkem vyválíme na tenkou placku.
  5. Na těsto dáme plátky šunky, potřeme špenátem a srolujeme do rolády.
  6. Roládu zabalíme do potravinářské fólie, pořádně stáhneme, aby se během vaření nevymotala. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. V půlce vaření roládu otočíme.
  7. Po uvaření vytáhneme, vybalíme z fólie a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 154.86 kcal | Protein: 5.30 g | Sacharidy: 21.99 g | z toho cukr: 1.34 g | Tuk: 4.57 g | z toho nas. MK: 2.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3215-bramborova-rolada-se-spenatem