Roláda se hodí jako rychlá svačinka nebo třeba chuťovka.
Ingredience (10 x porce)
Bramborové těsto
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky.
Přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a necháme prohřát. Potom zjemníme smetanou, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Brambory si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a zpracujeme v těsto.
Těsto překlopíme na pomoučený vál a válečkem vyválíme na tenkou placku.
Na těsto dáme plátky šunky, potřeme špenátem a srolujeme do rolády.
Roládu zabalíme do potravinářské fólie, pořádně stáhneme, aby se během vaření nevymotala. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. V půlce vaření roládu otočíme.
Po uvaření vytáhneme, vybalíme z fólie a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 154.86 kcal |
Protein: 5.30 g |
Sacharidy: 21.99 g |
z toho cukr: 1.34 g |
Tuk: 4.57 g |
z toho nas. MK: 2.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3215-bramborova-rolada-se-spenatem