Špenátová roláda s krémovou náplní

Špenátová roláda s krémovou sýrovou náplní je svěží a elegantní předkrm nebo lehká večeře, která zaujme nejen svou barvou, ale i chutí. Jemné špenátové těsto doplňuje nadýchaná sýrová náplň s bylinkami, a výsledek je skvělou volbou pro slavnostní stůl i každodenní pohoštění. Navíc je bez masa, a přesto sytá a chuťově bohatá.

Ingredience (6 x porce)

Na těsto

Na náplň

Postup přípravy

  1. V míse smícháme špenát, žloutky, česnek, sůl, pepř a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do špenátové směsi.
  2. Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (cca 30x40 cm) a pečeme při 180 °C asi 10–12 minut. Necháme chvíli vychladnout, poté obrátíme na vlhkou utěrku a stáhneme papír.
  3. Krémový sýr vmícháme se smetanou, citronovou šťávou, bylinkami, solí a pepřem dohladka.
  4. Náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý špenátový plát a opatrně zavineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 2 hodiny vychladit v lednici.
  5. Nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečivem nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.11 kcal | Protein: 8.86 g | Sacharidy: 3.33 g | z toho cukr: 1.04 g | Tuk: 17.69 g | z toho nas. MK: 10.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4616-spenatova-rolada-s-kremovou-naplni