Špenátová roláda s krémovou sýrovou náplní je svěží a elegantní předkrm nebo lehká večeře, která zaujme nejen svou barvou, ale i chutí. Jemné špenátové těsto doplňuje nadýchaná sýrová náplň s bylinkami, a výsledek je skvělou volbou pro slavnostní stůl i každodenní pohoštění. Navíc je bez masa, a přesto sytá a chuťově bohatá.
Ingredience (6 x porce)
Na těsto
Na náplň
Postup přípravy
V míse smícháme špenát, žloutky, česnek, sůl, pepř a mouku. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do špenátové směsi.
Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (cca 30x40 cm) a pečeme při 180 °C asi 10–12 minut. Necháme chvíli vychladnout, poté obrátíme na vlhkou utěrku a stáhneme papír.
Krémový sýr vmícháme se smetanou, citronovou šťávou, bylinkami, solí a pepřem dohladka.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý špenátový plát a opatrně zavineme do rolády. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 2 hodiny vychladit v lednici.
Nakrájíme na plátky a podáváme třeba s pečivem nebo zeleninovým salátem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 209.11 kcal |
Protein: 8.86 g |
Sacharidy: 3.33 g |
z toho cukr: 1.04 g |
Tuk: 17.69 g |
z toho nas. MK: 10.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4616-spenatova-rolada-s-kremovou-naplni