Špenát bez mouky zahuštěný vejci

Špenát nemusí být zahuštěný jen moukou. Zkuste jej zahustit vaječnými žloutky. Má krásně krémovou konzistenci a minimalizujete riziko hrudek z tradiční zásmažky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Vezmeme pánev s vyšším okrajem a rozehřejeme sádlo. Přidáme cibuli a restujeme do úplného zhnědnutí. Tento krok neuspěchejte, cibule musí být hezky nahnědlá, při restování cibuli stále míchejte.
  2. Na orestovanou cibuli vložte rozmrznutý špenátový protlak, přidejte sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  3. Žloutky rozšlehejte v mléce a promíchejte se špenátem. Krátce povařte, stále míchejte.
  4. Podávejte s brambory a vejcem nebo s vepřovými výpečky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 149.08 kcal | Protein: 5.52 g | Sacharidy: 9.04 g | z toho cukr: 3.07 g | Tuk: 9.75 g | z toho nas. MK: 3.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3144-spenat-bez-mouky-zahusteny-vejci