Špenát známe s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Zkusili jste ho jinak? Na krémovém základu a s těstovinami? Je výborný!
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Špenátový protlak necháme rozmrazit nebo pomalým zahříváním s trochou vody rozmrazíme na plotně. Vmícháme do něj prolisovaný česnek, sůl a pepř.
V jiném hrnci opečeme cibule nakrájené na kostičky. Jakmile zezlátnou přidáme mouku. Promícháme a zalijeme mlékem.
Přidáme špenát a masox. Povaříme chvíli společně a mezitím připravíme těstoviny v hrnci s osolenou vodou. Vaříme na mírný stupeň a pod poklicí, často mícháme.
Podáváme společně s těstovinami a přidáme vejce natvrdo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 777.68 kcal |
Protein: 19.70 g |
Sacharidy: 84.02 g |
z toho cukr: 10.49 g |
Tuk: 38.96 g |
z toho nas. MK: 14.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2982-kremovy-spenat-s-testovinami