Špenátové risotto
Risotto jsem neměla už řadu let, takže bylo potřeba to změnit. A znovu jsem chtěla vyzkoušet něco netradičního. Vyzkoušejte se mnou 🙂
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Šalotku nakrájíme nadrobno a na olivovým oleji smažíme, až zesklovatí.
- Plotnu zapneme naplno a vsypeme k šalotce suchou rýži.
- Za stálého míchání osolíme a opepříme, přidáme nasekaný česnek.
- Osmahnutou rýži zalijeme vínem a míchejte, až se všechno víno z rýže odpaří.
- Teď přišel čas na horký vývar, který jsem si předem předehřáli v dalším hrnci.
- Připravíme si naběračku a postupně začneme přidávat k rýži.
- Postupně přidáváme tak, aby byla rýže těsně pod hladinou. Pokud se vývar vstřebá, dolijeme, ale dáváme pozor, aby nám zbytečně rýže neplavala.
- Asi po 20 minutách by mělo být risotto téměř hotové, takže přidáme buď špenát tak jak je, nebo jej pokrájíme na menší kousky.
- Přichází finále našeho receptu. Kus nastrouhaného sýru zamícháme do risotta a v suché pánvičce si opražíme piniové oříšky.
- Naservírujeme na talíř, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a opraženými oříšky.
- Tip: Nepoužívejte suché víno, budete mít poté risotto do kysela. Pokud přesto použijete, tak přidejte raději i nějaké oblíbené koření k dochucení.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 396.34 kcal |
Protein: 8.14 g |
Sacharidy: 74.06 g |
z toho cukr: 2.03 g |
Tuk: 0.98 g |
z toho nas. MK: 0.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1587-spenatove-risotto