Jednoduché rizoto

Rizoto jako od maminky, nebo ze školní jídelny? Ne všechna jednoduchá jídla musí být hnusná Určitě vyzkoušejte

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit rýži.
2.
Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
3.
Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
4.
Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
5.
Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
6.
Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
7.
Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
8.
Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
9.
Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂

Od: Liška, 31.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
471.87 kcal
Protein
19.56 g
Sacharidy
z toho cukr
92.70 g
9.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
2.54 g
0.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.