Jednoduché rizoto

Rizoto jako od maminky, nebo ze školní jídelny? Ne všechna jednoduchá jídla musí být hnusná :) Určitě vyzkoušejte :)

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit rýži.
2.
Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
3.
Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
4.
Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
5.
Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
6.
Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
7.
Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
8.
Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
9.
Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂

Od: Liška, 31.10.2019

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, soja/tofu, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
393.22 kcal
Protein
14.80 g
Sacharidy
z toho cukr
75.24 g
8.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.44 g
0.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama