Rizoto jako od maminky, nebo ze školní jídelny? Ne všechna jednoduchá jídla musí být hnusná :)
Určitě vyzkoušejte :)
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Dáme vařit rýži.
Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 393.22 kcal |
Protein: 14.80 g |
Sacharidy: 75.24 g |
z toho cukr: 8.68 g |
Tuk: 1.44 g |
z toho nas. MK: 0.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2137-jednoduche-rizoto