Jednoduché rizoto

Rizoto jako od maminky, nebo ze školní jídelny? Ne všechna jednoduchá jídla musí být hnusná :) Určitě vyzkoušejte :)

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit rýži.
  2. Mezi tím si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky.
  3. Hodíme do většího hrnce, zalijeme olejem a necháme cibuli zesklovatět.
  4. Přihodíme „trhané kuřecí“ a pokud máme čerstvou mrkev, tak i tu oloupanou a nakrájenou na malé kostičky. (Pokud použijeme naloženou, stačí až na závěr.)
  5. Podlijeme trochou vody a necháme chvilku, cca 10 minut, smažit. Mrkev změkne a sójové kousky nám rozmrznou.
  6. Zaprášíme paprikou a přidáme tamari. Já už nesolím, tamari je na mě slané dost, ale kdo solí více, tak ještě dosolíme a opepříme.
  7. Přidáme hrášek a kukuřici, důkladně promícháme a necháme dalších 5 minut vařit.
  8. Pokud jsme neodhadli vodu na rýži, jako se mi to občas stává, tak scedíme rýži, jinak ji přidáme k zelenině a znovu důkladně promícháme.
  9. Podáváme posypané lahůdkovým droždím s kyselou okurkou 🙂

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 393.22 kcal | Protein: 14.80 g | Sacharidy: 75.24 g | z toho cukr: 8.68 g | Tuk: 1.44 g | z toho nas. MK: 0.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2137-jednoduche-rizoto