Zeleninová rýže

  • Přidat foto

Brambory, rýže, knedlík, těstoviny. Také se vám zdá, že máme stále stejné přílohy? Zkuste je obměnit. U zeleninové rýže strávíte jen 2 minuty času navíc a výsledek bude stát za to. Ochutnejte výbornou přílohu k pečeným masům.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme lahůdkovou cibuli. Mraženou kukuřici a žampiony zalejeme teplou vodou a necháme chvíli rozmrazit. Slijeme vodu a necháme si připravenou pouze rozmrazenou směs. (Kdo spěchá, sype na olej kukuřici a žampióny přímo z mrazničky, dopadne to dobře).
2.
Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kukuřici, žampiony a rýži a vše promícháme s olejem. Přisypeme vegetu a znovu promícháme. Pracujeme rychle, směs se nesmí připalovat.
3.
Zalejeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit stejně, jako běžnou rýži. Tedy 15 – 20 minut mírného varu a na 10 až 15 minut do peřiny.

Od: Iva V, 18.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Kategorie: česká, rýže, přílohy, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
325.24 kcal
Protein
6.84 g
Sacharidy
z toho cukr
48.97 g
0.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.89 g
0.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.