Smažená rýže
Smažená rýže se zeleninou je rychlá a chutná volba pro milovníky asijských pokrmů. Sladko-slaná chuť omáček, pikantnost chilli pasty a svěží zelenina spolu vytvářejí dokonalou kombinaci.
Reklama
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozpálíme kokosový olej a osmažíme česnek, zázvor, jarní cibulku a červenou cibuli. Restujeme krátce, dokud nezačnou vonět.
2.
Do pánve přihodíme mrkev, zelí a pórek nakrájené na proužky. Restujeme zprudka, aby si zelenina zachovala lehkou křupavost.
3.
Přidáme uvařenou rýži a opět krátce restujeme, aby se všechno dobře promíchalo a prohřálo.
4.
Zalijeme směs sójovou, sladkou sójovou a ústřicovou omáčkou, přidáme chilli pastu a vše důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
5.
Na druhé pánvi připravíme volská oka, ideálně s tekutým žloutkem, který skvěle doplní smaženou rýži.
6.
Rýži rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko a posypeme smaženou cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
611.14 kcal |
Protein |
17.01 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
93.55 g
9.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.31 g
8.79 g
|
Reklama
Reklama