Asijská smažená rýže
Smažená rýže je oblíbeným pokrmem nejen v asijské kuchyni, ale i po celém světě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit chutné a syté jídlo, které lze přizpůsobit vašim chuťovým preferencím a využít jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Na rozpáleném woku si rozklepneme 2 vejce, necháme pár vteřin ztuhnout a poté začneme rozmíchávat. Potom odebereme z woku do jiné nádoby.
                2.
                    Podle potřeby si znovu promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat asi 2 minuty.
                3.
                    Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčkneme a po usmažení vyjmeme), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit.
                4.
                    Potom trošku poprášíme čínským kořením a zalijeme sójovou omáčkou.
                5.
                    Podáváme samotnou nebo s kuřecím masem.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 983.59 kcal | 
| Protein | 24.72 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 189.56 g 5.64 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 10.53 g 2.48 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

