Asijská smažená rýže

Smažená rýže je oblíbeným pokrmem nejen v asijské kuchyni, ale i po celém světě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit chutné a syté jídlo, které lze přizpůsobit vašim chuťovým preferencím a využít jako hlavní jídlo nebo přílohu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném woku si rozklepneme 2 vejce, necháme pár vteřin ztuhnout a poté začneme rozmíchávat. Potom odebereme z woku do jiné nádoby.
  2. Podle potřeby si znovu promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat asi 2 minuty.
  3. Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčkneme a po usmažení vyjmeme), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit.
  4. Potom trošku poprášíme čínským kořením a zalijeme sójovou omáčkou.
  5. Podáváme samotnou nebo s kuřecím masem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 985.08 kcal | Protein: 24.72 g | Sacharidy: 189.56 g | z toho cukr: 5.64 g | Tuk: 10.53 g | z toho nas. MK: 2.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3842-asijska-smazena-ryze