Smažená rýže je oblíbeným pokrmem nejen v asijské kuchyni, ale i po celém světě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit chutné a syté jídlo, které lze přizpůsobit vašim chuťovým preferencím a využít jako hlavní jídlo nebo přílohu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Na rozpáleném woku si rozklepneme 2 vejce, necháme pár vteřin ztuhnout a poté začneme rozmíchávat. Potom odebereme z woku do jiné nádoby.
Podle potřeby si znovu promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži. Necháme restovat asi 2 minuty.
Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčkneme a po usmažení vyjmeme), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit.
Potom trošku poprášíme čínským kořením a zalijeme sójovou omáčkou.
Podáváme samotnou nebo s kuřecím masem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 985.08 kcal |
Protein: 24.72 g |
Sacharidy: 189.56 g |
z toho cukr: 5.64 g |
Tuk: 10.53 g |
z toho nas. MK: 2.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3842-asijska-smazena-ryze