Pomerančové kuře se smaženou rýží
Pikantní pomerančová omáčka a křehké kousky kuřete velmi ladí se smaženou voňavou rýží, ve které jsou sladkým komponentem rozinky a hrášek. Pokud nemáte rádi pálivá jídla vynechte chilli, na chuti to jídlu nijak neubere.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na kousky. Na oleji je orestujte dozlatova a dejte z pánve stranou. Do výpeku pak přidejte rozmačkaný česnek, nakrájené chilli a nastrouhaný zázvor. Restujte do rozvonění.
2.
Pak přidejte šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče a podlijte směs asi 1 dl vody, ve které rozmícháte škrobovou moučku. Omáčku dobře rozmíchejte, aby v ní nebyly hrudky a přidejte sójovou omáčku, dochuťte pepřem a solí (sůl vynechte pokud nepoužíváte sójovou omáčku se sníženým obsahem soli).
3.
Pokud by byla omáčka málo sladká, můžete přidat trochu třtinového cukru. Ochutnávejte a dochucujte tak, aby pro vás byla sladkost jídla optimální. Do omáčky vraťte maso a pod pokličkou nechte v omáčce chvilku povařit. Pokud by byla omáčka moc hustá, dolijte trochu vody.
4.
Rýži basmati si uvařte dle návodu. Na divokou rýži, která není v sáčku stačí 15 - 20 minut v osolené vodě. Na pánvi rozpusťte 1 lžící ghí a orestujte na něm na proužky nakrájenou cibuli.
5.
Cibuli dejte stranou, do pánve přidejte trochu ghí a orestujte na něm mrkev nakrájenou na kostičky a hrášek. Směs zeleniny dejte stranou k cibuli.
6.
Na další dávce ghí orestujte oříšky a rozinky. Pak přidejte skořici, zeleninu, cibuli a obě rýže. Směs promíchejte, přidejte lžičku kurkumy a restujte. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Před podáváním vyndejte skořici.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
945.70 kcal |
Protein |
51.53 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
96.88 g
16.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.88 g
15.08 g
|
Reklama
Reklama