Kuře s omáčkou z balzamika, pomerančů a rozmarýnu

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa dejte mezi potravinářskou fólii, zlehka mírně je paličkou naklepejte, poté opepřete z obou stran. Rozehřejte olej a prsa z obou stran orestujte.
2.
Přidejte 2/3 množství balzamikového octa, vývar a pomerančovou šťávu. Posypte rozmarýnem a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat přibližně 5 minut. Omáčku přes kuře v průběhu přelévejte lžící a v polovině času otočte.
3.
Po pěti minutách přimíchejte cukr, máslo a zbylé množství balzamika. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Podávejte s rýží zdobené kousky pomeranče a rozmarýnu.

Od: BunTom, 18.1.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 0 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 34 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
273.25 kcal
Protein
36.93 g
Sacharidy
z toho cukr
7.35 g
4.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.68 g
3.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí