Kuře s omáčkou z balzamika, pomerančů a rozmarýnu

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa dejte mezi potravinářskou fólii, zlehka mírně je paličkou naklepejte, poté opepřete z obou stran. Rozehřejte olej a prsa z obou stran orestujte.
  2. Přidejte 2/3 množství balzamikového octa, vývar a pomerančovou šťávu. Posypte rozmarýnem a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat přibližně 5 minut. Omáčku přes kuře v průběhu přelévejte lžící a v polovině času otočte.
  3. Po pěti minutách přimíchejte cukr, máslo a zbylé množství balzamika. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Podávejte s rýží zdobené kousky pomeranče a rozmarýnu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 292.02 kcal | Protein: 34.34 g | Sacharidy: 7.18 g | z toho cukr: 6.22 g | Tuk: 12.88 g | z toho nas. MK: 3.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/657-kure-s-omackou-z-balzamika-pomerancu-a-rozmarynu