Kuře na hroznech

Netradiční kombinace kuřete s hrozny na bílém víně dodá tomuto pokrmu velmi jemně vyváženou a lehkou chuť. Hodí se k němu různé typy příloh, jako například rýže, šťouchané brambory, pyré nebo domácí hranolky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuře očistíme, osolíme, opepřeme a vložíme do zapékací mísy.
2.
Pokládáme kousky másla, do vnitřku kuřete vložíme bazalku, tymián, bobkové listy a dvě rozpůlené šalotky.
3.
Přelijeme olivovým olejem. Podlijeme vývarem, bílým vínem a přisypeme kuličky hroznového vína.
4.
Zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C 1 hodinu. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Od: Snuttig&Nici, 23.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 47 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
707.85 kcal
Protein
48.69 g
Sacharidy
z toho cukr
14.10 g
5.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.92 g
8.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.