Kuře na jablkách

Pečené kuře je výborná pochoutka, hodí se k bramborové příloze, k rýži i po studenu k pečivu. Vyzkoušeli jste už jak výborně chutná, když se kuře upeče společně s jablky?

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuře naporcujeme, omyjeme a okořeníme z obou stran. Cibuli nakrájíme na proužky. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.
2.
Vezmeme velký pekáč s víkem, dáme na plotnu, rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Porce kuřete vložíme na orestovanou cibuli kůží dolů. Podlijeme vodou. Nahoru naskládáme plátky jablek.
3.
Dáme do trouby a pečeme déle na nižší teplotu, například na 140 stupňů, ale každá trouba peče jinak.
4.
Po hodině kuřecí porce otočíme a jablka zůstanou vespod. Pečeme další hodinu.
5.
Před koncem pečení odklopíme víko a grilujeme kůži dozlatova.

Od: Ráďa 78, 22.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
640.04 kcal
Protein
37.44 g
Sacharidy
z toho cukr
20.03 g
11.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.58 g
9.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí